Alati
Registriraj se Login

UTD Best

Srijeda, 18 Srp 2018

Povijest BEST-a

E-mail Ispis PDF

poslovniceBest je osnovan 1991. godine u Novom Travniku kao ugostiteljsko trgovačko poduzeće. Naša prva trgovina, a do kraja 1995. godine i jedina, nalazila se u Barama u Novom Travniku.

1994. godine  smo otvorili veleprodaju i započeli sa proizvodnjom sokova, dok smo  tri godine kasnije promijenili sjedište naše firme i registrirali ga na Donje Putićevo u Travniku. Godine 2003. smo počeli sa proizvodnjom šibica u Dolcu u Travniku, u nekadašnjoj tvornici šibica “Dolac” koja je u vrijeme Jugoslavije bila poznata po kvaliteti svojih proizvoda diljem Europe. U 2008. godini, kada smo imali ukupno 14 super-marketa, počeli smo sa intenzivnijim širenjem te smo do 2010. godine u prosjeku otvarali šest trgovina godišnje.

Danas "Best" ima više od 40 super-marketa na površini od oko 30.000 metara kvadratnih raspoređenih po gradovima cijele Bosne i Hercegovine – Banja Luci, Bugojnu, Busovači, Donjem i Gornjem Vakufu, Jajcu, Kaknju, Karauli, Kiseljaku, Kneževu, Kreševu, Novom Travniku, Palama, Sarajevu, Šipovu, Travniku, Turbetu, Vitezu i Zenici.


Prosječan dnevni broj kupaca je oko 27.000 i taj broj se konstantno povećava zahvaljujući našoj ponudi od oko 25.000 različitih artkala. Naši zaposlenici, kojih ima više od 700, čine osnovu razvoja naše kompanije, koja danas predstavlja jednu od vodećih u trgovačkoj branši u Bosni i Hercegovini.

rosa2